20 maj 2010

Mer Småland

Måste bara tipsa om kanske världens bästa loppis, Östergårds antik i Moheda. Billigt, sjukt fint och hur stort som helst!
Det lilla uppstoppade djuret kommer inte därifrån, han kommer ifrån en husvisning som jag var på i helgen. Det huset var lite som en loppis, ett orört hus med lyxig 60-talsinredning. Nu har jag bara en skoldag kvar, sen blir det till att börja rita igen!

19 maj 2010

Screentryck

I helgen har jag screentryckt en massa, det är ju nästan lite för roligt! Jag och min kompis Lisa tog en bil ner till en folkis i Småland, där har dom en helt galen fin verkstad, ett helt hus! Småland är bra, man vill bo i varenda stuga man ser och det finns loppisar precis överallt!

Ikväll har min klass vernissage förresten, kom till Momma om ni kan!

13 maj 2010

Ungkulturfestival

Så här blev jobbet som jag gjorde för Järfälla komun tidigare i vår. Denna vecka och nästa sitter den här bilden uppe i form av stora vepor i Jakobsbergs centrum här i Stockholm. Jag ska försöka åka dit och fota lite nästa vecka, om jag hinner.

11 maj 2010

Förpackningstävlingen gick bra!



Kommer ni ihåg mönstertävlingen som jag var med i? Jag lyckades sno åt mig vinsten i båda kategorierna. Men istället för att vinna två iPhones fick jag en rätt trevlig resecheck också. Så nu äger jag en iPhone, jag som alltid sagt att jag aldrig ska skaffa en. Men jag är ju uppenbart i behov av en telefon då min är köpt 2004, och haft massor med olika ägare och varit med om både bad och höga fall.
Mönstren kommer användas till presentförpackningar, lägger upp bilder på det så fort jag får några provexemplar...

10 maj 2010

She & Him - skivomslag

Framsidan
Framsida+baksida
Insidan
Uttagbar poster, baksidan med låttexter.
Framsidan av posterna och omslaget.

Så här blev mitt skivomslag tillsist. Om ni inte lyssnat på She & Him förut, gör det! Jag ville att det skulle kännas lite som en annan värld, det fick bli en undervattensvärld. Det är utskrivet på ett lite beige och kornigt papper, svårt att se på korten kanske, men illustrationerna gjortde sig i vilket fall sjukt bra på det! Papper är fantastiskt skoj!

9 maj 2010

Bland det finaste

Hur fina är inte dessa?! När jag var hemma hos mina föräldrar sist fick jag en bok från 1890, helt handtryckt med träsnitt och blytyper, fyllproppad med galet fina naturbilder. Och fantastiska kapitelnamn, t.ex. besynnerliga fågelarter. Vi har en skivomslagsuppgift i skolan just nu, några av dessa kommer få pryda mitt. Resultatet får ni se imorgon!

8 maj 2010

fundersamma Frej

Igår hade vi serieteckning i skolan, min serie handlade om denna filur. Men den blev inte klar...
Jag har så mycket att göra just, och får ingenting gjort, varför blir det så ibland?

6 maj 2010

Finfint

Jag har haft en sån fin vecka. Loppisjakt i Västmanland, She & Him konsert, skojjiga möten, och parkhäng och diverse trevliga besök. Igår plingade min kära kompis Mika på dörren med en denna fina bakelse i handen. Det är väldigt trevligt att ha en kompis som pluggar på en konditoriutbildning.

Kopierad....

Jag känner bara att jag måste kommentera lite angående vissa kommentarer i inlägget om mina förpackningar. Det är inte jag som har kopierat utan tvärtom. Och jag blev så hemskt ledsen och arg. Jag har iallafall sagt ifrån på riktigt till personen i fråga, och kopiorna är borttagna. Dock är det inte första gången som denna person kopierar, min kära vän Annika har också råkat ut för det. Och hon blev nog lika arg som jag.... Det står lite om det på Annikas blogg.

Bilden har inget med detta att göra, det är en gammal bild från vår illustartionskurs där vi skulle illustrera till en text, lite svår att förstå om man inte läst texten förstås....

5 maj 2010

Drömmen om pepparkaksformarna

Min kära vän Kattis har gjort det igen. Nu är jag ett steg närmare att förverkliga mina pepparkaksformar.
Men nu är det inte didoni längre, utan nån egen komponerad blandning. Så jag har numera hela alfabetet utskuret i plexiglas, och ska göra ett försök att böja metall runt dem. Får se hur det går....

4 maj 2010

Förpackningar

Igår hade vi slutredovisning för en kurs i skolan. Jag är inte 100% nöjd. Men här har ni i alla fall lite förpackningar innehållande tryffelolja, honung och salmbärssylt alla producerade på gotland. Glasen ska vara formade som dricksglas och vara formgivna av olika svenska glasdesigners. Och på så sätt ska man inte behöva slänga alla förpackningar man köper, utan istället återanvända dem och kanske till och med börja samla.

2 maj 2010

Tove Jansson

Jag tycker att Tove Janssons verk är fantastiska på alla sätt och vis. Och jag tycker att hennes lite länge barnböcker är nästan lite väl bra. Jag stryker under nästan varannan mening jag läser för det finns så himla mycket kolokheter i dem. Hon kan det där med att få in stora saker i små meningar.
Och när vi skulle göra bokomslag i skolan kändes det självklart att göra något med Tove Jansson. Men jag slog ihop samtliga böcker till en enda, och tog bort alla fantastiska illustrationer. För hur fantastiska de än är så är texten ännu bättre, och på så sätt kanske man kan locka lite äldre läsare. På framsidan finns av ett litet urval av dom citaten jag valt ut.