29 april 2011

Det är tur att man världens sötaste mamma

Jag har varit lite nere på sista tiden. Trots att våren är här och allt. Men då är det tur att man har en mamma som tänker på en. Idag fick jag ett litet paket på posten med dessa fina underkläder och en fin liten lapp. Mamma berättade att hon en gång när hon var liten fick ett paket från sin moster med fina underkläder och att hon hade blivit himlans glad. Det fungerade på mig med. Jag blev glad. Mest kanske för att det är så himlans skönt att man har nån som tänker på en. Och kanske mest för att det är mamma. Nu ska jag ut i solen och rita. 

27 april 2011

Kaninfamiljen

Vissa teckningar tröttnar jag på. Vissa får man ta pauser ifrån och vissa blir aldrig klara. Den här lilla kaninfamiljen har legat och vilat en månad, men nu börjar mitt ritsug komma tillbaka tror jag bestämt. 

26 april 2011

Kaskelot

När jag tittade igenom en del av röran på min dator hittade en kaskelot som jag ritat för ett tag sen. Här är den. Idag åkte jag "hem" till Smålands skogar igen. Det känns lite lagom inte alls så bra. Jag saknar sjukt mycket att bo i en stad. När det är sommarvamt vill jag sitta i en park och dricka öl. Eller sova i mina föräldrars hängmatta. 

23 april 2011

Glad sommar och glad påsk!

Jag har Påsklov den här veckan. För sån lyx har man när man går på folkis. Och som tur är har det varit sommarvarmt i Västerås hela veckan. Jag älskar att gå i strumpor utomhus. 

18 april 2011

Ibland har man tur...

För ett tag sen fick jag reda på att min kompis Lisas pappa skulle flytta till ett mindre kontor och skulle göra sig av med en massa grejer. Och eftersom han har jobbat som grafisk designer innan det ens fanns datorer var jag såklart supersugen på att ta över grejerna. I utbyte av att han fick låna min pappas släp fick jag en hel drös med superbra saker. 
Sjukt många linjaler.



Massor med skalpellblad i fina askar och skalpeller. 

Saker jag inte vet hur man använder..?

En superbra passare.

Massor med fina gamla saxar.

Hålslagare...

En pytteliten skärmaskin som fungerar alldeles utmärkt. 

Och det bästa av allt, två stora arkivlådssystem. Helt galet bra att ha. Utöver dessa bilder fick jag också en hel del papper, lite olika spray, fixativ, massa olika sorters tejp, ett fulsnyggt förvaringsskåp i orange plast, en del pennor med mera med mera.... Tusen tack Lisas pappa! Nu kan jag ha ett litet låtsas kontor hemma i källaren hos mina föräldrar. 

16 april 2011

Inför utställning i Växjö

Den 28 april ska min klass ha utställning på Växjö Stadsbibliotek. Jag och en klasskompis har knåpat ihop flyer, inbjudningskort och affisch inför vernissaget. Det var mycket skoj att göra något grafiskt igen, jag märkte att jag verkligen saknat det... Varmt välkomna om ni bor i krokarna!

14 april 2011

Ibland går det jävligt dåligt





För någon vecka sen tänkte jag försöka göra en jättestor spetslampa. Så jag köpte superstora balonger (1m i diameter) och slösade hela min spetssamling. Och jag höll på att svimma både en och två gånger när jag blåste upp dem. Men första ballongen sprack, och den andra också. Och sen var det bara en spetshög kvar. Så kan det gå. Jag ska försöka igen, men med något mindre ballonger. Men för att få ut nåt av allt kämperi försökte jag ta lite fina bilder på det. Man kan ha den misslyckade lampan som klänning också, men passformen är inte så kul, och det är rätt stelt...

13 april 2011

En bitter stund i somras

Ni vet sådär fnittrigt trött man kan bli ibland. Man är trött på allt, men man är liksom för trött för att bli arg, så man bara skrattar och nästan gråter lite. Så trött blev en kär vän till mig i sommras. Då vräkte hon ur sig alla dessa komplex, mest på skoj såklart. Jag fattade papper och penna så snabbt jag bara kunde och skrev ner dem. Och här är alla hennes meningar i affischformat. Kanske kommer det en låt en dag.

12 april 2011

Frisyrfest

Jag är världssämst på att uppdatera just nu. Men det ska det bli ändring på. Jag har efter mycket om och men lyckats få ihop min A-bokhylla. Den ska ni få se, mycket skoj att ni gillade den förresten. I helgen hade vi en fin frisyrfest här på skolan. Jag har tyvärr ingen bättre bild än denna. Jag formade mitt hår till två bollar, och hade dessutom en två bjällror i toppen. 

5 april 2011

Ett superstort A




Jag har en massor med ideér på saker jag vill rita. Men jag har verkligen inte ro till det. Så nu tänkte jag låta pennorna vila ett tag och hoppas på att jag får tillbaka suget snart. Istället håller jag hus i vår snickeriverkstad i skolan. Just nu bygger jag ett superstort A, det ska bli en bokhylla. Det är en härligt lång process när man bygger i trä. Göra skiss, hyvla, limma, hyvla, mäta, såga, såga vinklar, borra, plugga, limma, slipa, olja. Och jag är så himla nervös för att göra fel i alla stora maskiner, så jag är helt utmattad i huvudet nu. Och så är jag dödligt trött på att bo isolerad på landet. 

3 april 2011

Söndagsutflykt

 


Finafina böcker för 45 kr.

Jag har letat efter en gammal kartbok ett tag. Äntligen hittade jag en. Jag bor nånstans på det här uppslaget.

Ett häfte med mönster på fina klänningar.

En bok som heter "Världen vi lever i" från 1961. Massor med superfina bilder.

Och ännu en bok om djur. 







Idag gjorde vi en utflykt till min bästa loppis. Om ni har vägarna förbi Moheda, åk till Östergårds. Det var första dagen öppet för säsongen så man fick köa för att komma in. Men det är det värt. Jag köpte fyra böcker. Jag läser inte så mycket böcker, men jag gillar att titta på fina bilder. Speciellt med djur. Efter loppisen åkte vi till ett superbra lantcafé som ligger rätt nära där, åk dit om ni kan. Godnatt!