18 februari 2013

Sånt man inte borde tacka nej till

I höstas blev jag uppringd av HM, närmare bestämt designavdelningen för tryck till flickavdelningen. De hade hittat min blogg och ville att jag skulle söka tjänsten som printdesigner där. Så det gjorde jag. Jag gick vidare och fick göra en hejdundrans massa uppgifter. Här kommer ett litet urval av dem.

Jag köpte deras kläder, fotade av dem, och monterade mina tryck på dem. Jag gjorde om motiven ganska mycket, satte färg på dem och sådär.

Och så gjorde jag lite nya mönster till dem. 

Jag fick inte tjänsten eftersom jag har noll erfarenhet av såna typer av jobb. Men jag blev erbjuden att bli assistent till den som skulle bli printdesigner. Vilket hade inneburit typ samma, fast med mindre ansvar. Efter mycket funderande bestämde jag mig för att tacka nej. Kan man leva på det man tycker är roligast i hela världen ska man väl göra det tänkte jag. Och jag är så himlans glad att jag tog det beslutet. Annars skulle skulle jag behövt tacka nej till alla superroliga uppdrag jag fått sista tiden. Och jisses vilken ångest det hade varit. Jag har banne mig världens bästa jobb nu. Dock var det en sjukt bra boost för självförtroendet.

14 kommentarer:

 1. du är så sjukt bra! hade köpt allt du hade gjort till min dotter.

  SvaraRadera
 2. Åhhhhhh

  Jag hade också velat köpa allt!! Kan du inte producera kläderna på egen hand?

  (Habegär!!!)

  SvaraRadera
 3. Alltså Tove du är så himla häftig! Att liksom bara få frågan är ju rätt grymt bara det!
  När det bli vår ska jag ta bilen till Västerås så vi kan fika eller nåt!

  SvaraRadera
 4. Jag hade köpt alla kläderna även om jag inte har ett barn!

  SvaraRadera
 5. Du måste sälja dessa kläder! Eller generellt kläder med dina tryck på, de skulle sälja som smör! (särskilt om du tänker på att göra dem genusanpassade, dvs gulliga och färgglada men utan en massa puffärmar och sånt)

  Jag köpte förövrigt ditt 4-pack med kort på Signerat innan jul, i julklapp till mig själv faktiskt! Har varit låginkomsttagare/egenföretagare i ett år men lovade mig själv att jag skulle fira min första lön med att ge mig själv dina kort och det bara råkade bli perfekt tajming till jul dessutom.

  Alla som kommer hem till mig totalälskar bilderna, de sitter som kronan på verket mitt på väggen i rummet, bland massor av andra tavlor. Tycker om också att de hittills har tilltalat både barn, nyvuxna och äldre, av alla kön. :)

  Så kom igen, sälj kläder med dina tryck, ba gört! Och bra jobbar med att följa magkänslan, helt rätt! H&M behöver dig, du behöver inte dem.

  SvaraRadera
 6. Snyggt jobbat, roligt att du blev kontaktad av H&M och lika bra att du tackade nej, är man så talangfull som du så klarar du dig fint på egen hand och jag tror det till och med går ännu bättre så!

  SvaraRadera
 7. Otroligt fina, synd att man inte är så där liten längre! Jag håller oxå på att designa och trycka motiv till kläder ... men bara på hobbynivå ;)

  SvaraRadera
 8. Så bra att du tackade nej! Nu kan du trycka egna och sälja själv ist. Men gör dem gärna utan puffärm så jag kan köpa dem till min son som älskar både igelkottar, glass och ryska dockor. Kram fina du!

  SvaraRadera
 9. Riktigt coolt! :D
  Jag vill gärna ha en egen butik & trycka min teckningar på plagg. Och även sälja teckningar som är inramande i tavlor. :)

  SvaraRadera
 10. Madeleine, Karin, Alexandra, Amanda; jag ska göra mitt bästa för att få dem producerade :) Har lite planer på g.

  Linnea; du är himla välkommen när våren är kommer, och innan också för den delen!

  Lundagård; tack! Just nu går det nog bättre än om jag suttit på HM :)

  Anonym; det blir inga puffärmar :)

  SvaraRadera
 11. Du är så himla grym! Jag vill köpa dina kläder och BRA att du tackade nej till ett företag som bryr sig så lite om sina anställda (i u-länderna).

  SvaraRadera
 12. Modigt och bra vågat! Inspirerande läsning :)

  SvaraRadera
 13. WoW vilka fina tröjor :) Jag hade köpt dem allihopa till mina två döttrar...... Jag håller tummarna för att den möjligheten kommer framöver, även om det inte är på HM.
  Du som är så duktig tror jag kommer klara dig alldelels utmärkt ändå - till o med bättre.

  MvH Mona

  SvaraRadera