4 december 2011

4 - Rosenkakadua

Så var det redan dags för 4:e december och Rosenkakaduan. Jag har ju helt glömt bort att säga att det texter som står på illustrationerna faktiskt är helt sanna. Vem som vann Kattbjörnen och med vilken allitteration kan ni se i inlägget under. 
Eftersom det faktiskt redan hunnit bli andra advent tänkte jag att det kunde vara på sin plats med två vinnare. En allitterationsvinnare och en som jag lottar fram. Så om du känner att allitterera inte är din grej kan du vinna ändå, då räcker det med att du skriver med din mailadress och gärna en liten kommentar. Men bara för idag. Det är så hejdlöst kul att läsa era rim varje dag, himlans fina! Maila eller skriv i kommentarsfältet!


Vinnande bidraget från Amanda:
Rosenkakaduan Rosa rosar rosa rockringar.

5 kommentarer:

 1. "Knack, knack, knack". Kakaduan Klas knallar kvickt till kapprummet. Kostymens knappar är knäppta. Klas ska kika kärleksfilm med Klara Kamel. Klas är lite kär i Klara. Kanske kan de kyssas då kvällen är kommen.

  SvaraRadera
 2. Rosenkakaduan Rosa rapar radioaktiv radon. Raggaren Robert rakar rövar. Rosa ratar Robert.

  Arvid Qvist, 11år.

  SvaraRadera
 3. Kalla kakor kompletterar kokande kaffe kraxar Kakaduan Karl. Kamraten Kajsa kammar Karls kam. Knapriga kakor kacklar Kajsa.

  SvaraRadera
 4. Retsamme Ragnar, Rimbos råaste rosenkakadua, raljerar: rikta rören rätt! Retstickeri renderar rättmätigt rytande: relativt rare rörmokaren Roberts rasande respons: rundböjda rör rostar i regn – raka rör rustar för rejält rusk. Reducera rappakaljan, retarderade rosenråtta!

  malin.duveblad@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Jag är inte alls bra på allitterationer men skulle väldigt gärna vilja fina den här fina ändå <3

  amanda.kraft@hotmail.com

  SvaraRadera